Тања Симоновска – “ Дом на млади” – Штип

posted in: Учесници | 0

dom na mladiДокументарен филм посветен за културниот центар во Штип, “Дом на млади”. Се раскажува за неговите почетоци и работата низ текот на годините, од раните ‘80ти до денес. Застапеноста и ширењето на underground културното движење и историја, за повеќето уметници од Македонија и ширум светот кои настапувале во него. Во улогите: Влатко Стефановски , Гиле ( Електрични Оргазам ) , Славе (Паркети/ Фолтин), Љубојна , Сецко Сеад (Мугер Фугер, Last Expedition) , Тони Китановски, Венко Серафимов, Васко Серафимов, Сашо Гигов –Гиш, Фиц (Новиот Почеток), Братислав Димитров- Бато, Стојан Арев, Бошко Симоновски, Тања Симоновска, Роберто Поп Димитров (Кентаур), Иван Крстевски (Green Fest), Јорданчо Капа Станчев( Капа & Hotline Band), Борјан Ѓеоргиев (Run Mk), Тодор Максимов(ликовен уметник), Тоше Ристов (фотограф/музичар) Влад( Pink Floyd Project Macedonia) и др.

www.domnamladi.com

режија и сценарио: Тања Симоновска продукција:2014/2015
Времетраење: 35′ мин