BOSH RECHARGEABLE

BOSH RECHARGEABLE е точка-репетиција на секој БОШ. Toa е точка која се случува сама од себе со само мал физички напор за залет удолу кон планинската река Сифулајка. Потребно за понесување со себе: Акумулирани замор и жештина за потопување во rechargeable … Continued

Binary Thoughts (MK)

Binary Thoughts е електронско музичко дуо од Куманово, Македонија. Првично странци една на друга, тие се запознаа на музички фестивал во Македонија, и, по долги дискусии за електронската музика, одлучија да лансираат музички проект кој ќе ги поврзе нивните малку … Continued

K.N.N.T. (МК)

K.N.N.T. е нетипичен бенд од Скопје, Македонија, а во состав на Марко Јанев (тапан и вокал) и Иван Трајчев (синт. и вокал). Тому тие, првично, го формираат бендот во 2010 г. Уште од своите рани почетоци, K.N.N.T. постојано го трансформира својот звук. … Continued

Doesn’t Frogs (BG)

Doesn’t Frogs e (гитара,тапан,синт) трио од Софија, а кај нив до израз доаѓаат токму гласноста и бучноста на изведбите во живо. Нивната музика тешко би се вклопила во конкретна жанровска матрица, меѓутоа, силно влијание кон нив има западната постпанк/shoegaze/ноис поп … Continued

Тодор Караколев (MK)

ТДР примарно беше член на “The Floods”, алтернативен психоделичен бенд, формиран во 1996та. Тодор Караколев се етаблира себе си како TDR во 2005, кога и впрочем започнува да продуцира и компонира електронска музика. Иако во суштина минимал-тех артист, Тодор е … Continued

Bolesna Štenad (SRB)

[чест ни` е да ви го претставиме првиот бенд кој ќе настапува на осмото издание на БОШ фестивал] Bolesna Štenad (Lama, Kiza, Flopii Džeb) – бенд кој е оформен во 2010, а досега има бројни настапи во Србија и регионот, … Continued