ПЕТОК, 26.08.2016

20:30 – отварање изложби:

20:30 “Видео уметност и уметност базирана на време“ / Проект на ФЛУ-Скопје, раководен од Доцент Слободанка Стевчевска – галериски простор Амам

Учесници: Димитри Балојани, Воскресија Андреевска, Александра Ацеска, Јасмина Миљковиќ, Игор Таневски, Рада Велеска, Горјан Стојчев, Владан Петрушевиќ и Надица Толевска.

-Изложба на постери за БОШ 8, изработени од студентите на ФЛУ-Скопје, по предметот Графички дизајн – Проф. Ладислав Цветковски

– “State of Art“, Елизабета Линднер Костадиновска / изложба на колажи

– “XYZ “ 3д мапинг
(Кристина Пулејкова, Бисера Крцковска, и Сашо Пуцковски)

22:30 K.N.N.T (live) – Пaркинг плaц кaј т.н. игрaлиште нa Пaскaлин

23:30 Doesn’t Frogs (live) – Пaркинг плaц кaј т.н. игрaлиште нa Пaскaлин

00:30 Binary Thoughts (live)  – Пaркинг плaц кaј т.н. игрaлиште нa Пaскaлин

СAБOTA, 27.08.2016

11:00 БОШ Rechargeable 1 (Сифулајски острови)

20:00  “Министерствo зa блуд, рaзврaт, пoнaшaње и културa “ / поетско читање – Градски театар

21:00 “AsterFest“ / селакција на филмови од овогодинешното издание на Астер Фест – Градски театар

Игра и спас“, Горан Тренчовски / проекција на филм – Градски театар

22:00 “XYZ “ – 3д мапинг – Градска библиотека

(Кристина Пулејкова, Бисера Крцковска, и Сашо Пуцковски)

23:00 Тодор Караколев (live)  – Пaркинг плaц кaј т.н. игрaлиште нa Пaскaлин

00:00 Bolesna Stenad (live) – Пaркинг плaц кaј т.н. игрaлиште нa Пaскaлин

01:00 DSPH (showcase) – Пaркинг плaц кaј т.н. игрaлиште нa Пaскaлин

НЕДЕЛА, 30.08.2016

11:00 БОШ Rechargeable 2 (Сифулајски острови)

20:00 “Во перница од лисја сонувам“, Митко Гогов / инсталација – Пaркинг плaц кaј т.н. игрaлиште нa Пaскaлин

21:00 Презентација на филмови на македонските студенти на ФАМУ, Чешка Пaркинг плaц кaј т.н. игрaлиште нa Пaскaлин

Растење “, Верица Недевска

Орално, се разбира “, Милена Витман

Речиси ние “, Милиана Ленак

Лимбо“, Јане Спасиќ

Пепи и Муто“, Георги Унковски

22:00 “Alone“,Тања Симоновска / проекција на филм – Пaркинг плaц кaј т.н. игрaлиште нa Пaскaлин

Незрели цреши“, Небојша Јовановиќ / проекција на филм

22:30 „Не молчи“, Константин Карев / музичко-поетски перформанс, промоција на книга – Пaркинг плaц кaј т.н. игрaлиште нa Пaскaлин

23:00 “Bass Flow Gigolo vs Techno Rave Detective “ (Dј сет) – Пaркинг плaц кaј т.н. игрaлиште нa Пaскaлин

Off programe: Aктивности со членови на Сојузот на Извидници на Македонија
Штандови: Anja Moon, Seed of Life, Цреши од хартија, Атеље Марјак

26 – 28 АВГУСТ, 2016  | Гевгелија, Македонија | Сите настани се бесплатни

ЛОКАЦИЈА

mapa