ПЕТОК, 28.08.2015

19:00 – отварање изложби:

„Вие“ Ивана Пирковска – концептуалистички проект,

“Излез“ Маја Џеповска – изложба на слики,

“Linescapes“ Лазар Дарковски – изложба на слики,

“Милиони се еден, еден е милиони“ Ања или Eва – изложба на фотографии и перформанс,

“Монотонија“ Мелани Димитровска – мултимедијална инсталација,

“Петорица локални фраери“Сали Ертунч – изложба на цртежи,

“Сензор за метал“Амир Карахасан – скулптура,

“Homo Homini Loopus Est“ Јасмина Главинче – скулптура

“Lull“ Иван Трајчев – слика

“Барок плус“ Фота (Џолев и уметностите) – изложба на фотографии

20:00 “Создавач на трагедии“ Тијана Митревска – филм

20:30 “Ќе има (ли) војна?“ Ивана Атанасова – театарски перформанс

21:00 “The Hip – Reality Overdrive“ Јане Алтипармаков – филм

22:00 концерти:

ПАЛИНДРОМ, Мк (live)

LMN DRPMTS, Gr (live)

Шурбе / Dj сет

СAБOTA, 29.08.2015

11:00 БОШ Rechargeable 1 (Сифулајски острови)

19:00 Дружба со мото клуб “3 Guns“ – Гевгелија

20:15 “Une Journee a Varsovie“ Kevin Bouvier – филм

21:15 “Trafic Life“ Игор Христов – документарен филм

21:50 “Мезанин π/5“ Ѓорѓи Крстески – поетски видео перформанс

22:00 концерти:

SUSIJAT, Мк (live)

I DUHOVI, Srb (live)

Новоградска / Dj сет

НЕДЕЛА, 30.08.2015

11:00 БОШ Rechargeable 2 (Сифулајски острови)

19:00 “Сложувалка“ – креативна работилница

20:00 “Ќе има поезија” – поетски настан

21:00 “Дом на млади – Штип“ Тања Симоновска – документарен филм

22:00 концерти:

FLAT 5, Мк (live)

CUL-DE-SAC, Hr (live)

Try2Fly / Dj сет

28 – 30 АВГУСТ  | Гевгелија, Македонија | Сите настани се бесплатни

ЛОКАЦИЈА

mapa